Controle Whk beschikking 2021

Whk beschikking: wat is het ook alweer?

Heeft u in het verleden instromers gehad in de Ziektewet en/of de WGA? Dan wordt een deel van deze financieringslast via de Belastingdienst met u verrekend. Deze verrekening wordt bevestigd in de Beschikking Loonheffingen Gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas.

Download de whitepaper

Betaalt u niet te veel?

De controle van de Whk beschikking is en blijft lastige materie. In de praktijk doen werkgevers hier vaak te weinig mee. De Whk beschikking is lang niet altijd juist en kan allerlei fouten bevatten. De omvang van deze fouten en de financiële schade kan groot zijn. Een paar voorbeelden van fouten die wij bij analyses van de Whk-beschikkingen tegenkomen zijn:

  • Werknemers die niet ziek zijn geweest of zelfs niet in dienst waren worden in rekening gebracht;
  • Uitkeringen worden in rekening gebracht terwijl er een uitsluitingsgrond van toepassing was (bijv. No risk);
  • Er wordt een foutieve loonsom gebruikt;
  • Bij de premiebepaling is geen rekening gehouden met het eigenrisicodragerschap.

Weet waar u op moet letten

Wij willen u meer inzicht geven in de Whk en waarom het voor uw organisatie belangrijk is om de beschikking goed te controleren. Daarom hebben wij voor u een whitepaper ontwikkeld. In dit whitepaper zoomen wij in op hoe de premieberekening tot stand komt en geven wij tips waar u op moet letten bij de controle van de Whk beschikking.

Controleer en mogelijk bespaart u kosten

De controle van de beschikking kan u een flinke besparing opleveren maar u heeft maar zes weken de tijd om bezwaar in te dienen. Ligt de beschikking Whk bij u in de bus?  Laat dit controleren door uw adviseur en vraag advies of het zinvol is om de beschikking verder te onderzoeken.

>> Download de whitepaper <<

 

Hulp nodig? Wij helpen u graag!

Bijvoorbeeld in het geval u de beschikking wilt laten controleren, of vragen heeft over de beschikking of dit whitepaper. 

Neem gerust contact op met onze Sr. accountmanager Tom Berhitu op 06 - 16 17 72 80. Hij helpt u graag verder.