Nieuws

12
nov

Gebr. Sluyter onderdeel van Ecclesia Gruppe

De Duitse Ecclesia Gruppe heeft de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Gebr. Sluyter overgenomen per 1 oktober 2018. Door de overname verstevigt de internationale verzekeringsmakelaar haar positie in de Nederlandse markt. Drie maanden geleden werd  het Amsterdamse Finance & Insurance al overgenomen.

De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien. Gebr. Sluyter, opgericht in 1920 en gevestigd in het World Trade Center aan het Beursplein in Rotterdam, is een van de grotere niche makelaars op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Het bedrijf is met circa 50 medewerkers sterk aanwezig in deze sectoren maar adviseert ook in andere marktsegmenten. De huidige directie, bestaande uit Jeroen Salz en Babbert Diesel, is herbenoemd en blijft de directie voeren.

Klanten ontzorgen

“De keuze voor Ecclesia is gemaakt omdat zij waardering hebben voor de specialismes die ons al bijna 100 jaar sterk maken en respect hebben voor onze eigen identiteit”, aldus Diesel. “De directie heeft daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven.” Jochen Körner, Managing Director van de Ecclesia Gruppe ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. ,,Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen de Benelux een van de grootste spelers te worden op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Samen met onze vestigingen in België en Nederland kunnen we de verschillende havens en logistieke dienstverleners uitstekend bedienen. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen.”

Overname Finance & Insurance

Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 175 medewerkers. Deze zullen werkzaam blijven bij de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam. In de hoofdstad is Finance & Insurance gevestigd dat nog maar kort geleden werd toegevoegd aan de Ecclesia-stal. De grootste dochtermaatschappij in Nederland is het Rotterdamse Concordia de Keizer.

Top 5 beursmakelaars Nederland

De Ecclesia Gruppe is opgericht in 1909. De internationale verzekeringsmakelaar met vestigingen in 8 Europese landen met circa 1550 medewerkers. Na deze overname behoort Ecclesia tot de top 5 van internationale beursmakelaars in Nederland.