Nieuws

07
apr

Cheque aan het KWF overhandigd

Samen in actie

De collega’s van EBC Nederland, Gebr. Sluyter en Concordia de Keizer werken sinds begin dit jaar bij elkaar op één locatie. In de aanloop naar onze intensievere samenwerking rees de vraag wat we gezamenlijk willen bereiken. Het antwoord van collega’s luidde: wij willen de wereld graag mooier maken en iets goeds doen voor anderen. Een ambitie die warm ontvangen werd door de directie. Het bedrag van € 15.000 werd ter beschikking gesteld en alle collega’s konden een vereniging, organisatie of instelling nomineren. Het uiteindelijke doel werd via een verkiezing bepaald.

Coronaproof uitreiking

De overhandiging vond omwille van Corona buiten plaats. Namens het KWF was Bart Hellendoorn vanuit Amsterdam afgereisd naar ons vernieuwde pand aan de Lichtenauerlaan. Klaudia den Ouden, onze Directeur Broking & Claims en Sandy Dielissen-Pors, Senior Broker Cargo, hebben onze drie organisaties vertegenwoordigd en de cheque uitgereikt. Een serieus bedrag voor een serieus doel. We maakten daarom een aantal bijpassende foto’s met de cheque op de voorgrond, maar dat was hem niet helemaal. De sfeer was goed, het gezelschap plezierig en toen we besloten om de cheque toch maar letterlijk te overhandigen, ontstond de foto die wèl eer deed aan het moment. Bart: “Elke keer is het weer bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij een cheque-moment. Het is voor ons niet vanzelfsprekend om een donatie te mogen ontvangen, zeker niet gezien het geweldige mooie bedrag. Dat maken we op deze manier en in deze tijd maar zelden mee. We gaan jullie donatie graag besteden aan onderzoek naar alvleesklierkanker. Heel, heel veel dank!”

Wij helpen onderzoek naar alvleesklierkanker vooruit

Toen Klaudia en Sandy in december een goed doel konden nomineren hebben ze meteen voor KWF Kankerbestrijding gekozen. Dat dit goede doel de meeste stemmen heeft gekregen vinden zij natuurlijk geweldig. Klaudia: “Ooit krijgt iedereen te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt of iemand om wie je geeft, de gevolgen zijn overweldigend. Ik gun iedereen die met kanker te maken krijgt een beter leven. Alvleesklierkanker heeft van alle soorten kanker veruit de slechtste overlevingscijfers en daar is de afgelopen jaren niet of nauwelijks verbetering in. Geld voor meer onderzoek is broodnodig”. Sandy vult daarop aan: “Alvleesklier kanker verdient wat mij betreft meer aandacht. Het is verschrikkelijk om te zien hoe iemand wegteert. In 2006 heb ik ook een collega, of eigenlijk meer een goede vriend, aan alvleesklierkanker verloren. En als je er wat langer bij stil staat, kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat je ongetwijfeld veel mensen aan deze nare ziekte bent kwijtgeraakt. Ondanks dat er ook successen worden geboekt, valt er nog zoveel winst te behalen. Daarom willen wij investeren om de overlevingskansen te vergroten. Voor iedereen die nu leeft en voor iedereen na ons.”

Wilt u ook meehelpen?

Met onze donatie maken wij samen het verschil en kunnen wij eraan bijdragen dat meer mensen beter leven met én na kanker. Wilt u ook meehelpen? Steun kankeronderzoek, voor alle mensen die zijn geraakt door deze ziekte.

Doneer ook!